Blog

Introductie

Introductie

INTEGRAAL BOUWEN AAN EEN DUURZAAM BINNENKLIMAAT

Europa heeft de ambitie energieneutraal te bouwen in 2020. Om die ambitie waar te kunnen maken, zal Nederland alle zeilen moeten bijzetten. Extreem duurzaam bouwen is extreem complex en nog lang geen routine. Daarin blijkt het realiseren van het gewenste klimaatcomfort een struikelblok. Een energieneutraal gebouw waarin men het koud heeft of zich opgesloten voelt omdat de ramen niet open kunnen, is uiteindelijk niet duurzaam omdat het vanuit de gebruiker gezien niet voldoet.

Hoe maak je samen een duurzaam en comfortabel gebouw waar de gebruikers ook echt blij mee zijn? Wat zijn de dingen waarop je moet letten en de afwegingen die je moet maken in het ontwerpproces? iLINQ, TVVL en BNA Onderzoek verwerkten praktijkervaring en onderzoek in een compacte toolkit van tien ‘kaarten’ die daarbij kan helpen.

Het doel van deze set is een handvat te bieden aan opdrachtgevers, adviseurs en architecten bij duurzaam bouwen in een integraal proces. We willen niet voorschrijven hoe het moet, maar wel wijzen op belangrijke keuzes of op vragen die betrokkenen zichzelf en elkaar kunnen stellen. De kaarten zijn geschikt gemaakt om af te drukken: tijdens meetings kunnen ze als tastbaar discussiestuk op tafel liggen om het integrale proces te ondersteunen.

Written by admin

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *